Pure gastronomie in Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina, waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan zou denken voor een vakantie..

In tegenstelling tot de omliggende landen Kroatië, Montenegro, Macedonië en Slovenië staat het toerisme hier ook nog echt in de kinderschoenen. Dit maakt het land tot één van de laatste nog pure en onbedroven bestemmingen in Europa. Met een klein gezelschap ga ik genieten van al het lekkers en moois dat dit bijzondere land te bieden heeft!

 

Het begint al goed met een kookworkshop in onze knusse agriturismo. Ondanks dat het al november is staan we buiten te koken. Een strakblauwe lucht, windstil, een heerlijk zonnetje en het prachtige uitzicht op de bergen maken dit tot een unieke ervaring. Onder het genot van een huisgestookte rakija (volgens de locals héél gezond om de dag mee te beginnen) en een lokaal rood wijntje beginnen we aan dit smaakvolle gerecht. Hopelijk is dit een voorbode voor de rest van de reis!

 

Mostar

Er volgen nog vele hoogtepunten als deze. Een bliksembezoekje aan de stad Mostar viel hier zeker onder. De stad is bekend vanwege de brug die tijdens de Balkanoorlog in de negentiger jaren zwaar onder vuur heeft gelegen. In 2001 werd de brug weer opgebouwd, zoveel mogelijk met de originele stenen die ze uit de rivier hebben gehaald. De brug is, misschien zelfs meer dan ooit, een symbolische verbintenis tussen de katholieke Kroaten, oosters-orthodoxe Serviërs en Bosnische moslims die hier allemaal naast elkaar leven. Een tip voor het mooiste uitzicht op de brug: neem een kopje Bosnische koffie op het terras van restaurant Teatar.

 

De familie Šišić 

Het bezoek aan de familie Šišić in het gehucht Dol, zal me altijd bij blijven. Wat een hartelijke mensen! Ze heten ons op de oude ...

Lees verder

Mostar, Bosnie-Herzegovina familie sisic, bosnie-herzegovina kookworkshop koken in bosnie-herzegovina

Reageren