Reis mee naar prachtig Macedonië

Macedonië, onbekend bij veel reizigers, maar zeker niet terecht!

Sinds een aantal jaar wordt dit prachtige land weer rechtstreeks aangevlogen vanuit Nederland.

 

Het meer van Ohrid

De bekendste plaats in Macedonië is Ohrid. De stad heeft een pittoreske ligging tegen een heuvel en aan het gelijknamige meer. De hele stad staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en terecht! Het centrum bestaat uit smalle straatjes, oude huizen en eeuwenoude kerken met bijzondere fresco's. 

Er is een Romeins Amfitheater en een oud fort waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het meer en de omgeving.

Langs het meer liggen verschillende restaurants en barretjes met hun terrassen aan het water. 's Avonds heb je hier een magisch uitzicht op de stad. Verder zijn er een aantal intieme (kiezel)stranden en beachclubs. De bekendste beachclub is Cuba Libre, hier vind je comfortabele ligbedden en kun je genieten van een heerlijke cocktail. 's Avonds is er vaak live muziek.

In de stad zelf zijn ook verschillende bars met live muziek, van jazz tot rock en in de moderne nachtclub van Cuba Libre draaien bijna iedere avond dj's.

 

Tip: Restaurant Sveta Sofija. Gelegen naast het gelijknamige eeuwenoude kerkje met bijzondere fresco's. De prijzen liggen hier misschien iets hoger dan het gemiddelde in Ohrid, maar de ambiance is sfeervol, het eten is prima en de wijn is heerlijk! 

 

Het gezellige plaatsje Struga ligt op ongeveer vijftien kilometer afstand van Ohrid, is iets rustiger en bestaat vooral uit toeristische accommodaties, bars, restaurants, souvenirwinkels en een dagelijkse markt. Hier is een mooi (kiezel) strand dat langzaam afloopt in het meer.
Dwars door de plaats loopt de rivier de Zwarte Drim, daardoor zijn er ook veel bruggen te vinden waar de plaatselijke jeugd graag vanaf springt in ...

Lees verder

Reacties

Leonie

Leuk geschreven, Nicole! Het lijkt me een prachtige bestemming. Als ik binnenkort eens een kijkje ga nemen, bel ik je zeker om de mooiste plekjes voor me te reserveren!

Reageren