Reizen per trein in Canada, relax en geniet!

Reizen per trein.  

Toch één van de hoogtepunten van mijn reis door Canada.  Na prachtige dagen in de Rocky Mountains, ga ik vandaag weer terug naar Vancouver. Met de trein dus. Eind van de dag vertrek vanuit Jasper, slapen aan boord en dan eind van de middag uitgerust aankomen in Vancouver. Deze trein rijdt van Toronto naar Vancouver v.v. en doet hier vier nachten over. Er zijn verschillende plaatsen onderweg waar je uit kan stappen of kan opstappen. Voor mij dus de laatste

“etappe” van deze treinroute. 

 

Aan boord

Enthousiast stap ik het perron op en laat mij de weg wijzen naar het juiste treinstel. Wat een vriendelijke mensen allemaal. Eenmaal ingestapt in het juiste treinstel ga ik op zoek naar mijn onderkomen voor de nacht, een 2-persoons slaapcompartiment voor mij alleen. Zo, nu 24 uur relaxen en heerlijk uit het raam kijken. Genieten van de prachtige uitzichten. Het is nog even wachten op het fluitsignaal, maar dan rolt de trein langzaam het station uit. Ik ga op zoek naar mijn medereizigers en na een hobbelige en schommelende wandeling vind ik iedereen in het barrijtuig. Heerlijk genietend van een aangeboden drankje kijk ik naar buiten en raak ik in gesprek met een ouder echtpaar uit Australië. Leuk om enthousiaste verhalen te horen van andere reizigers.  Ze hebben een cruise gemaakt naar Alaska..... weer iets voor op mijn wensenlijstje. 

 

Heerlijk geslapen

Al snel wordt het donker en op tijd zoek ik mijn “hutje”op.

Het bed ligt prima, en ondanks alle treingeluiden val ik heerlijk in slaap. Na toch wel regelmatig even wakker te zijn geworden, ontwaak ik 's morgens van een streepje licht onder het rolgordijntje door. “Open dat gordijntje” denk ik.

Nog even lekker blijven liggen en naar bui ...

Lees verder

Reageren