Relaxed Agadir en fascinerend Marrakech

Een compleet andere wereld ervaren en dat op slechts enkele uren vliegen? Welkom in Marokko!! In september mocht ik, Silvia Taylor / Zonvaart Heemskerk, op uitnodiging genieten van de relaxte strandbestemming Agadir en fascinerende stad Marrakech. Na een perfecte vlucht met Transavia landen we in de avond in Agadir. Ons hotel ligt aan de boulevard waar het van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gezellig druk is met wandelaars, fietsers, hardlopers etc. Dit deel van de boulevard is een aaneenschakeling van hotels. Verderop bevindt zich het gedeelte waar diverse terrassen en  restaurants zijn, variërend van typische Marrokaanse gerechten uit de tajine tot pizza en hamburgers.

 

De volgende dag starten we met een stadstour. Agadir heeft geen oud centrum door de aardbeving die in 1960 de gehele medina wegvaagde. De overblijfselen hebben we bekeken, helaas konden we door zeedampen niet genieten van het uitzicht bovenop de heuvel. Hierna met zijn allen de souk in, wat een wir war van straatjes en steegjes met honderden winkels vol met specerijen, lederwaren, serviezen maar ook een complete inboedel van tafels, stoelen, kasten en vloerkleden kun je hier kopen. Omdat we maar 20 min. de tijd hier hadden, kon onze portemonnee in de tas blijven.

In de middag hebben we op eigen gelegenheid diverse hotels bezocht, van de hippie-achtige sfeer van hotel Argana, de luxe van het Royal Atlas of wilt u genieten van de heerlijke buffetten van het Iberostar Founty Beach. Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden. Hoe verplaats je je als Nederlander? Op de fiets natuurlijk, weliswaar zonder slot, maar dat verliep goed bij ons. Fietsen kan goed in Agadir, wegen zijn breed genoeg en bij de rotondes wel even uitkijken maar ook dat verliep zonder problemen.
 

De dag erna zijn we per bus verder gegaan naar Essaouira, wat een verschil met Agadir. Deze stad is gelegen op een rotsachtig schiereiland wat ons sterk de ...

Lees verder

Reageren