Rhodos, een relaxte vakantie

In de maand Mei zijn wij op uitnodiging van mijn ouders naar Rhodos geweest. Wat een leuk eiland is dat om daar een heerlijke vakantie te hebben. Na 3,5 uur vliegen met Arke Fly in de Comfort Class kwamen we aan op de luchthaven van Rhodos, daar aangekomen moesten we ongeveer 45 minuten met de bus reizen om bij onze appartement Athineon aan te komen. Dit appartement ligt in Rhodos stad, ongeveer 200 meter van de oude stad en circa 1500 meter van het strand.

 

Rhodos is het op Kreta na meest populaire Griekse eiland onder de Nederlandse toeristen. Rhodos biedt voor elke liefhebber wat, winkelen, zonnen, stappen, lekker eten, wandelen, surfen noem maar op. De grootste terkpleister van het eiland is Rhodos Stad, met de sfeervolle en deels nog authentieke middeleeuwse binnenstad. Het is geweldig om in de oude stad te wandelen met al die kleine smalle straatjes en zelfs nog winkeltjes met souveniers die je daar tegenkomt. Ook zijn er verschillende restaurants waar je heel goed en niet duur kunt dineren, een goede tip Restaurant Nikki’s. Wat zeker een aanrader is als je een mooi stuk wilt wandelen het pad om de vestingsmuur, hier ontsnap je aan de hektiek die in de stad heerst. Overdag is het in de oude stad ook altijd druk dit in verband met de cruiseschepen die aanmeren. Nog een trekpleister is de Mandraki haven een gezellige haven met restaurants en terrasjes. In de nieuwe stad bevindt zich de befaamde barstreet, hier kun je geweldig stappen.


Badplaats Trianda

Trianda is een levendige badplaats met veel restaurants, bars en winkeltjes. Het kiezelstrand is groot en uitgestrekt. Vanaf Trianda ben je per bus ongeveer 15 minuten in Rhodos stad. Trianda is een klein stadje leuk om er doorheen te wandelen, typische griekse huisjes en straatjes maar er is weinig cultuur te vinden.


Badplaats Ixia

Net als Trianda is Ixia ook een levendige badplaats, l ...

Lees verder

Reageren