Rio Grande do Norte

Wie denkt aan een reis naar Brazilië denkt al snel aan Rio de Janeiro of de Amazone. Ik ben deze keer de regio Rio Grande do Norte gaan ontdekken en heb kennis gemaakt met de heerlijke Braziliaanse winterzon. Ik heb de hippe dorpen Pipa en São Miguel do Gostoso bezocht, in combinatie met de grote stad Natal. Voor reizigers is deze omgeving ontzettend leuk en divers. De lokale bevolking is vriendelijk en er is veel te doen in de omgeving. Het zal nooit een massatoerismebestemming worden en je bent echt op vakantie tussen de Braziliaanse bevolking.

Mijn eerste stop is het dorp Pipa. Het dorp is in de jaren '70 ontdekt door surfers en de relaxte sfeer die dat met zich meebrengt heerst er nog steeds en je vindt er invloeden terug uit de hippietijd. Overdag zijn de meeste inwoners te vinden op de stranden om te surfen. Het strand is te bereiken via een trap. Bij Praia do Madeiro en Baia dos Golfinhos zwemmen wilde dolfijnen tussen de badgasten en surfers. Ik ga met een kajak de zee op en kom zo heel dichtbij de dolfijnen die om me heen zwemmen, geweldig!


Praia do Amor is een uitgerekt strand met een hele ruwe zee. Zwemmen hier wordt dan ook afgeraden, maar de surfers laten zien wat er mogelijk is op de enorme golven. In de avond kun je in de gezellige winkelstraat van Pipa nog een leuk restaurantje opzoeken om wat te eten of drinken. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden met een ruime keuze aan gerechten zoals vis, pasta's, pizza's en tapas met heerlijke cocktails voor weinig geld.

Je kunt in Pipa overnachten in hotels in het centrum of in kleinschalige pousada's net iets erbuiten. Alles is op loopafstand van de stranden en de winkelstraat. Let op, voor mensen die wat slechter ter been zijn is dit dorp niet aan te raden. Kleine keien en trappen naar het strand zorgen soms voor wat moeilijk begaanbare gedeeltes.
Weg va ...

Lees verder

Reageren