Roadtrip Catalonie & Baskenland

We zijn op doorreis. Lekker met z’n tweetjes genieten van het leven. We starten onze reis in Barcelona en reizen via Girona en Zaragoza naar Baskenland.

Erik (mijn vriend) is duidelijk overrompeld door de toewijzing van onze huurauto. We rijden namelijk sinds ons bezoek aan het verhuurkantoor op de luchthaven, een gloednieuwe Volkswagen Golf TDI BlueMotion. Als je het gaspedaal goed intrapt wordt je rug opeens extra ondersteund door de stoel die er de hele tijd al zat en voel je je wangen bijna straktrekken. Het contrast met onze eigen auto is groot en top-of-mind de rest van onze reis.

Na een gratis parkeerplek aan de rand van Girona te hebben gevonden, droppen we onze tassen op onze kamer, wandelen we over de middeleeuwse stadsmuur en dompelen wij ons onder in de smalle straatjes van dit lieflijke stadje. Na Barcelona is het voelbaar dat toeristen hier nog welkom zijn. Mensen knikken vriendelijk, er wordt weelderig gelachen op straat, kinderen zingen en uit de bar naast een vrij drukbezochte kathedraal doemen zachte klanken van live muziek op. Het bedienend personeel heeft duidelijk plezier in het werk en alsof dat de doorslag gaf genieten wij de rest van de avond van goede wijn en alles wat er uit de keuken komt.

Naarmate we dichter bij Zaragoza komen wordt het landschap droger en leger. Het mag dan wel geen echte woestijn zijn, maar het komt zeker in de buurt. We rijden de stad in en parkeren naast de grootste stierenvechtarena van Zaragoza. Stierenvechten is in deze een middelgrote stad nog erg populair. Niet bij iedereen natuurlijk, maar het staat wel aan in bars en het stadion wordt nog altijd drukbezocht.

De stad doet wat onpersoonlijk aan, toch straalt het van oude rijkdommen. De brede rivier – de Ebro – stroomt zonder duidelijk tempo onder drie majestueuz ...

Lees verder

Reageren