Roadtrip Cyprus

Wist je dat Cyprus in de top staat van meest zonnige bestemming in Europa? De sfeer, het lekkere eten en de prachtige excursies zijn reden genoeg om hier de vakantie te vieren!

De meeste toeristen vanuit Nederland komen naar Paphos toe. Een leuke badplaats waar je heerlijk kunt genieten van de zon en prachtige wandelingen kunt maken langs de kust. Een oud Turks fort is het gezicht van de haven en het zit hier vol met heerlijke tentjes om te genieten van het goede eten op dit eiland. Want koken…? Dat kunnen de Cyprioten als de beste! Op wandelafstand van Paphos vind je veel historie en een aantal leuke bazaars waar je lekker kunt shoppen! De diversiteit aan excursies die je kunt maken op dit derde grootste eiland van de Middellandse zee zijn allemaal aan te bevelen.

Mijn persoonlijke favoriet: een jeepsafari van George's Jeepsafari! Stoere mannen die je het prachtige Troodosgebergte vol passie en enthousiasme laten zien. We starten in Omodos, een schattig toeristisch wijndorpje waar een bezoek niet aan mag ontbreken. Al snel gaan we de snelweg af en rijden eerst door de uitlopers van de bergen en dan door een prachtige vallei. Op de berghellingen liggen dorpjes en overal in de valleien zie ik boomgaarden. We maken een stop bij de Tzelefos Bridge, deze Venetiaanse middeleeuwse brug stamt uit de 15e eeuw. Een prachtige bosrijke omgeving met bergbeekjes. Wat een rust en ontspanning en ook nog eens heerlijke temperaturen! Daarna rijden we weer verder en zie onderweg de Kouris stuwdam. De Kouris dam is de grootste in een netwerk van 107 dammen op Cyprus. Hij ligt op een hoogte van 250 m en vangt het water op dat wordt aangevoerd door de rivieren Kouris, Limnatis en Kryos. We vervolgen onze route en ik geniet van de geweldige bloemen en plantenpracht in deze tijd van het jaar. Ik hoop de moefflon te spotten, een berggeit (het grootste wilde zoogdier op Cyprus) die zich maar weinig laat zien en die zich vooral in de afgelegen gebi ...

Lees verder

Reageren