Roadtrip door het groene en onontdekte Pilion!

Roadtrip door het groene en onontdekte Pilion! 

De afgelopen dagen hebben wij een rondreis gemaakt door de prachtige en groene Griekse provincie Pilion aan de Egeïsche zee. Pilion is vernoemd naar het Pilion gebergte en heeft een unieke combinatie van bergen en zee.  We beginnen onze reis langs de Pagastische Golf in het westen. De zee hier is rustig en kalm, waardoor deze bestemming  dus ook zeer geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Onderweg genieten we van de spectaculaire vergezichten over de azuurblauwe zee en verspreid over de berghellingen en langs de kust vinden we hier authentieke Griekse dorpjes met smalle straatjes en een paar gezellige tavernes. 
 

Sail away
We stoppen in het kleine idyllische plaatsje Milnia. Langs het water liggen een paar typisch Griekse tavernes en een gezellig haventje waar zeilers achterop hun boot een drankje doen. Wij gaan aan boord van een zeilboot en maken een tochtje over de Pagastische Golf. De wind waait door onze haren en we genieten van de zon, het mooie namiddaglicht en het uitzicht, terwijl de boot langs de kust en de eilandjes vaart. 


Surfen en cocktails
Na de boottocht rijden we naar het typisch Griekse Leda Resort in Horta. Dit resort is rustig gelegen, in een prachtige baai omringd door geurende olijfbomen. Het hotel heeft een heerlijk zwembad met ligbedden, jacuzzi, een privéstrand met kristalblauw water en een fantastisch uitzicht op de baai. Het is dan ook de perfecte plek voor watersporten als zeilen, surfen of duiken, waarin het hotel optimaal voorziet door middel van een eigen duik-, surf- en zeilschool. Zo kun je een les en/of materiaal dus direct bij één van de gebronsde watersportleraren boeken en hier tijdens je verblijf volop mee aan de slag gaan! Wij slaan dit voor deze keer even over en genieten na een heerlijk Grieks diner, onder het genot van een kleurrijke cocktail in de g ...

Lees verder

Reageren