Romantisch Napels

Ik heb kennis mogen maken met de Golf van Napels en de Amalfikust. Na een 2 uur durende vlucht per Transavia zijn we geland op de luchthaven van Napels.
 

In 15 minuten zijn we per minibus naar het centrum van Napels gereden. Hier krijgt men het echte italiaanse gevoel. Nauwe, met klinkers geplaveide, straten waarin de was hangt te wapperen, gezellige terrasjes, mooie oude gebouwen en een gezellige flaneerboulevard. In de haven zijn grote cruiseschepen te bewonderen. Rijk en arm leven naast elkaar. Het criminaliteitsgehalte ligt vrij hoog dus men dient de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.
 

We hebben overnacht in Pimonte in hotel 's Angelo op ongeveer 1 uur rijden vanaf Napels. Dit hotel ligt in de heuvels van het schiereiland.

De tweede dag hebben we Capri bezocht. Vanuit Castellomare zijn we in 45 minuten naar Capri gevaren. Capri heeft een prachtige grillige kustlijn. De belangrijkste attracties zijn de grotten, de Villa San Michele in Anacapri en de mooie natuur. Capri is ook bekend om zijn salade Caprese en uiteraard de pizza Caprese. Het loont de moeite om met de stoeltjeslift naar de top van het eiland te gaan. Hiervandaan heeft men een adembenemend uitzicht.

Op de terugreis zijn we in Sorrento aan land gegaan om nog even te genieten van de winkelstraatjes en gezellige terrasjes.
 

's avonds in het hotel kregen we een kookworkshop. De resultaten van onze kookkunst hebben we zelf genuttigd onder het genot van een heerlijk glas italiaanse wijn.

De derde dag zijn we vroeg vertrokken om de Vesuvius te beklimmen. Deze vulkaan is het meest bekend om de enorme uitbarsting die leidde tot vernietiging van Pompeii en Herculaneum en de dood van naar schatting 10.000 tot 25.000 mensen. Vandaag de dag wordt de Vesuvius gezien als een van de gevaarlijkste vulkanen ter wereld omdat er 3 miljoen mensen in de buurt van de vulkaan wonen. Het gebied ...

Lees verder

Reacties

Marga

De wegen zijn behoorlijk druk en smal en daarom is het een stuk veiliger om een auto te huren.

hermans guy

Dank U om U reisverslag te mogen lezen. Vraagje: zijn de bezienswaardigheden in de regio ( alles ligt er op 60 km hoogstens van elkaar ) te doen met een gehuurde scooter. Ook de Vesuvius . Groeten Heidi en Guy

Reageren