Rome in vier dagen

Recentelijk ben ik teruggekomen van mijn 4-daagse stedentrip naar Rome.


Rome is natuurlijk de stad van de prachtige cultuur, maar je treft er ook hippe winkels, cafés, bars en restaurantjes aan. Om zoveel mogelijk te kunnen zien van Rome in korte tijd, hebben we een fietstocht gemaakt onder begeleiding van een Nederlandstalige gids (tip!).  Rome is niet echt bij uitstek een fietsstad, maar door de ligging van de bezienswaardigheden (dichtbij elkaar) toch heel goed te doen.

Tijdens deze 3 uur durende fietsttour kom je langs alle hoogtepunten van Rome zoals het Colloseum, forum romanum, trevi fontein en de beroemde Spaanse trappen. Ook zie je de prachtige pleinen die Rome rijk is.  Ook hebben we onder begeleiding van een engelstalige gids Vaticaan stad ontdekt (tip). De gids heeft ons geleid door de Vaticaanse musea naar de Sixtijnse kapel met de geweldige fresco's van Michelangelo. Doordat de gids van tevoren de entreetickets voor de Vaticaanse musea koopt, waren er voor ons geen wachttijden. Reken anders op minimaal een uur wachttijd. Wat mij is opgevallen, is dat Rome helemaal geen dure stad is. Vooral als je gaat luchen waar de Italianen zelf luchen. Verrukkelijke pasta's kosten nog geen 8 euro per persoon. Bijvoorbeeld restaurant Antonini (www.antoniniroma.it). Heerlijke capuccino voor maar 1 euro.

 

We hebben een aantal hotels bezocht. Hiervan heb ik een overzicht gemaakt. Bel of mail mij gerust als u meer informatie wenst of interesse heeft in een bepaald hotel.


Reacties

Conny Leijen

Graag zou ik enige hotelsuggesties krijgen voor het weekend 22/4-26/4 voor twee personen. Tickets zijn niet nodig omdat wij al eerder die week via een studietrip in de buurt van Rome zijn. Een eenvoudig doch schoon hotel met eigen badkamer zou aan onze wensen voldoen. Graag hoor ik van je, vr.gr. Conny

Reageren