Rondreis: vaste land van Griekenland

Bent u op zoek naar een combinatie van cultuur, natuur en strand breng dan zeker eens een bezoek aan het vasteland van Griekenland.

 

Tijdens mijn vakantie heb ik een bezoek gebracht aan deze regio en ik ben zeer verrast door deze veelzijdige bestemming.

 

Na slechts drie uur vliegen komen we aan op de luchthaven van Athene. Na het ophalen van de koffers zijn we per metro naar het centrum van de stad gereisd. Dit gaat prima, het metronetwerk van Athene is niet heel uitgebreid, maar brengt u overal waar u moet komen. Bovendien is het een voordelige manier om u te verplaatsen. Uiteraard kunnen wij ook een taxitransfer voor u regelen zodat u zelf niets uit hoeft te zoeken.

 

Athene is een stad vol oudheden die u zeker gezien moet hebben. Een makkelijke en avontuurlijke manier om de stad te verkennen is een fietstour. In een ongeveerd vier uur durende fietstour neemt de gids u mee langs alle belangrijke bezienswaardigheden zoals de Acropolis, het Romeinse Agora en de tempel van Zeus. Verder verkent u de gezellige wijk Plaka met alle gezellige taverna's en bezoekt u het voormalig Olympisch Stadion. Na de fietstocht heeft u alle tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van dichtbij te bekijken.

 

Tip: koop bij de ingang van de Acropolis een kaartje van € 12,00 hiermee heeft u ook toegang tot de Agora, de tempel van Zeus en diverse musea.

 

Tip: ga 's avonds eens een hapje eten bij restaurant Karamanlidika, hier kunt u typisch Griekse gerechten eten in een gezellige sfeer. U zit in de slagerij of in het gezellige steegje.

 

Vanuit Athene reizen we verder per huurauto naar Tolo een gemoedelijk vissersdorpje op de Peloponnesos. Maak onderweg zeker een stop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthe en breng ...

Lees verder

Reageren