Rustiek Cyprus

Cyprus, eiland van Aphrodite, mag ik deze week gaan ontdekken. Na een goede vlucht komen we op 23 mei aan in Paphos, de luchthaven in het westen van Cyprus en, samen met Larnaca, één van de twee grootste luchthavens.

We rijden in ongeveer 20 minuten naar ons hotel, Constantinou Bros Pioneer Beach. Dit viersterren hotel ligt direct aan het hotel en is een 'adults only' hotel. We kunnen meteen aanschuiven aan het uitgebreide buffet, dat uitgestald is in het openlucht restaurant. Wat een luxe begin van deze studiereis, dat belooft nog wat!

 

Na het eten lopen we een rondje door het hotel en zien we de luxe houten cabanas op het strand. Deze cabanas zijn inclusief bij een superior kamer, maar ook los te reserveren. De kamers van het hotel zijn stuk voor stuk prachtig, met zijzeezicht of frontaal zeezicht.

Vrijdag staat in het teken van meer hotelbezoeken en dat doen we per huurauto. Na een stevig ontbijt met uitzicht op zee gaan we op pad. Onze groep bestaat uit 35 personen en we verdelen ons in groepjes van 3 of 4 personen. De groep, voornamelijk vrouwen, is uitgelaten, want op Cyprus rijdt men links! Ons groepje bestaat uit 3 personen en ik ben de chauffeur. De auto staat klaar bij een ander hotel. Ik neem deze in ontvangst en stap uiteraard aan de verkeerde kant in.....


Het is even wennen met het links schakelen, je knipperlicht aandoen (en dan opeens je ruitenwisser zien bewegen) en het links rijden, maar na een tijdje is het vertrouwd en gaat het allemaal wat makkelijker. De auto heeft een airco en die hebben we nodig want op Cyprus is het warm! We rijden naar het vijfsterren hotel Azia resort & Spa, dat direct aan zee ligt. Dit eco vriendelijke hotel verbouwt hun eigen groente en fruit en alles is ingericht met natuurlijke materialen. Achter het hotel loopt een wandelpad. Met een klein uurtje wandelen ben je bij de koningsgraven, een must see in Paphos!

We be ...

Lees verder

Reageren