Sal, no stress bestemming

Mijn naam is Lisette Groenen en ik ben vlak voor de kerstdagen naar de “No Stress” bestemming Sal geweest. Één van de 10 Kaapverdische Eilanden voor de kust van Senegal, West-Afrika.

Met een heerlijke temperatuur van 26 graden heb je echter niet het idee dat de kerstdagen eraan komen.

 

Voorafgaand aan de reis was ik erg benieuwd wat ik van de bestemming kon verwachten. Is het nu Afrika zoals Gambia, is het de Caribbean of is het nu Portugal? Kaapverdië is een mengeling van deze drie en dat maakt het juist zo uniek. Deze mix geeft deze bestemming een hele relaxte en positieve sfeer. Dit herken je het meest in het toeristische plaatsje Santa Maria.

 

Het plaatsje Santa Maria op Sal weerspiegelt dat relaxte gevoel. Wij bezochten dit plaatsje in de ochtend. De vissers kwamen aan op de pier met hun vangst tonijn. Er werd gewogen, verkocht en daarna gefileerd. Nergens hordes mensen, alles kleinschalig. Een paar leuke restaurantjes, barretjes waar mensen ontspannen in een hangmat hangen en een aantal souvernirswinkeltjes.

 

De Afrikaanse sfeer komt terug in de winkeltjes en in de bevolking, en dat is niet vreemd want Kaapverdië is een onderdeel van Afrika. De producten die worden verkocht in de winkeltjes zoals maskers, houten beeldjes en trommels komen veel uit West-Afrika.

 

De Caribische sfeer vindt je terug op de stranden en in de straatmuziek. De stranden op Kaapverdië zijn parelwit en steken mooi af bij het diepblauwe zeewater. De vele strandbarretjes, restaurantjes, muziek en Caipirinha’s (cocktail) geven het Caribische gevoel. Op het enige pleintje in het plaatsje danst men met lokale bevolking en toeristen op ritmisch getrommel.

 

De Portugese invloed vindt je terug in het eten. Er wordt veel vis gegeten die rechtstreeks uit de zee komt, veel verse tonijn, inktvis en zwaardvis. Ton ...

Lees verder

Reageren