Sardegna cosa sei bella!

“Jullie krijgen een Ferrari” zegt de autoverhuurder en hij lacht er vriendelijk bij. We staan op Olbia Airport na een korte vlucht en zijn klaar voor ons avontuur. Iets teleurgesteld zoeken we onze Ford Fiesta op en rijden de luchthaven af. 
 

“Over 350 meter rechtsaf slaan”, roept mijn navigatie. Het leek ons handig om deze mee te nemen en zo naar onze diverse stops te rijden. Maar wat mijn navigatie niet kon zien aankomen is dat wij hierdoor op een industriegebied uitkomen met diverse afgesloten wegen. Al rondjes rijdend komen wij tot de conclusie dat we hier maar op één manier weg komen. Lachend keren we om en rijden we terug naar de hoofdweg. De navigatie blijft maar volhouden dat we deze weg moeten hebben dus besluiten wij om weer eens onderwets de borden te volgen. En dat gaat een stuk beter, binnen 20 minuten staan we in Golfo Aranci met een heerlijk lentezonnetje op ons gezicht. Het is stil, je merkt echt dat ons bezoek valt in het voorseizoen, er wordt nog volop aan hotels geklust, restaurants zijn nog niet allemaal open en ook winkeltjes draaien nog niet de gehele dag.
 

Sardinië zelf is echter prachtig in het voorseizoen, de heuvels zijn groen, er groeien bloemen langs de weg en op de heuvels en het verkeer is erg rustig. Vanaf Golfo Aranci rijden wij door naar Porto Cervo en na elke bocht die wij door de heuvels maken klinkt er weer een zucht van ons beide. 
Af en toe schuift er een wolkje voor de zon en daardoor is de kleur van de zee elk moment weer anders. Van lichtblauw naar donkerblauw dan naar grijs en weer terug tot aan turquoise. Bijzonder om te beseffen dat dit op zo'n korte afstand van Nederland te vinden is. 
 

Wat een prachtig eiland en wat een prachtig uitzicht! De Sardijnen beseffen dit zelf ook en langs de grote wegen zijn zeer veel uitzichtpunten gemaakt waar je makkelijk kunt stoppen met de auto.  ...

Lees verder

Reageren