Sardientjes in een blikje

Misschien voelde het voor sommigen zo aan tijdens onze 1 uur en 20 minuten durende vlucht van Amsterdam naar Stavanger. Wellicht voor de medereiziger van 2 meter lang voor me of voor de mevrouw achter, die zeker 30 kilo teveel met zich meedroeg. Maar nee, deze uitspraak is wat mij betreft niet van toepassing op onze KLM-vlucht. Vlotte boarding, prima stoelen en hulde aan de stewardessen die het in die 1,5 uur ook nog voor elkaar krijgen iedere passagier te voorzien van een broodje en tot 2x toe drinken (zonder extra te moeten betalen). Een top-service, waar menig luchtvaartmaatschappij binnen Europa een voorbeeld aan mag nemen.
 

Maar goed, die Sardientjes.... Nee. We voelden ons ook niet in een blikje gestopt tijdens onze rit in de veel te ruime touringcar. Nou, ben ik zelf nooit zo'n ontzettende voorstander van reizen per touringcar. Stop mij maar in een huurauto en laat me zelf rijden. Heerlijk, de tijd aan jezelf en ook geen last van wagenziekte, maar eerlijk is eerlijk, aan deze touringcar was werkelijk niets op aan te merken. Prima chauffeur ook, die de bus op zelfs op de smalste stukjes weg in de bergen veilig vooruit wist te manoevreren. En die grote ramen zijn toch ook wel weer fijn om al het Noorse natuurschoon ten volle tot je te kunnen nemen.
 

Na de goed verzorgde vlucht en comfortabele rit per touringcar liepen wij door Gamle Stavanger, het charmante, oude gedeelte van de stad. Wit geschilderde, houten huisjes staan zij aan zij, verbonden door prachtig aangelegde straatjes van kasseien en met af en toe een doorkijkje naar de haven, ook al zo'n leuke wijk met overigens heerlijke restaurants.
 

In één van deze pittoreske steegjes kwamen wij bij onze eerste bezienswaardigheid: Het Norsk Hermetikk Museum, in het engels Norwegian Canning Museum oftewel het Noorse Blikjes Museum..... We wisten echt totaal niet wat we ons hierbij moesten voorstellen. Werkelijk, wie begi ...

Lees verder

Reageren