Seychellen: Paradijs op aarde

Tijdens onze reis hebben we de drie meest bekende eilanden bezocht. Mahé, het hoofdeiland,  De eilanden zijn stuk voor stuk paradijselijk. 

 

  • Breng een bezoek aan de geurende en kleurende markt van de hoofdstad Victoria (kleinste hoofdstad ter wereld)
  • Zin in actie? Trek erop uit en neem één van de vele wandelpaden op de eilanden, ga een stukje kanoen, vissen of fietsen
  • Breng een bezoek aan Vallée de Mai (kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld) en ontdek de legende van de Coco-de-Mer en met een beetje geluk zie je de zwarte papegaai!
  • Laat je verrassen door de heerlijke gerechten uit de Creoolse keuken
  • La Digue: ga strandhoppen per fiets, o.a. Grand en Petit Ans, Anse Source d’Argent
  • Een natuurliefhebber? Verblijf op Bird island of Cousine island of breng een bezoek aan Aride Nature Reserve island!

De Seychellen is geen goedkope bestemming. Behalve de relatief hoge prijzen voor accommodaties, is ook het levensonderhoud niet goedkoop. Dit wordt veroorzaakt doordat nagenoeg alle artikelen moeten worden geïmporteerd en de eilandengroep afgelegen in zee ligt (de Afrikaanse kust ligt op circa 1600-2000 km). Het beleid is ingezet om de Seychellen zeer exclusief te houden; er is daarom gekozen voor méér opbrengst per toerist en niet voor méér toeristen. 

- Elk eiland biedt ook budgetaccommodaties. Voor een zeer eenvoudige/simpele twee sterren kamer betaal je al gauw € 150-200 per nacht. Als je meer faciliteiten wilt, worden de prijzen schrikbarend hoog.
- Een lunch/diner (hoofdgerecht) in een lokaal restaurant kost tussen de € 25 en € 35 per persoon. In een restaurant van een hotel kan dit zo € 50 - € 100 per persoon zijn. ...

Lees verder

seychellen strand seychellen droomstrand praslin eiland, indische oceaan

Reageren