Shoppen in Philly

Philadelphia staat bekend om het tax free shoppen van kleding en schoenen. Dat moest ik natuurlijk met eigen ogen zien!

De eerste 1,5 dag heb ik Philadelphia op eigen gelegenheid verkend. Een mooie stad met veel historie. In deze stad is bijvoorbeeld op 4 juli de onafhankelijkheidsverklaring getekend, zo zijn de Verenigde Staten ontstaan. Hierover is veel terug te vinden in de stad.

Na een wandeling met gids door de stad langs alle hoogtepunten was het voor mij echt tijd om eens een kijkje te nemen in een van de vele shopping malls van Philadelphia. Voor ik op reis ging heb ik me natuurlijk goed verdiept in waar de shop-hotspots te vinden zijn. De naam King of Prussia kwam vaak voorbij dus besloot ik in Philadelphia op zoek te gaan naar het winkelcentrum in de wijk King of Prussia.

 

Tijdens mijn verblijf in de stad probeerde ik nog wat meningen van locals los te krijgen over waar je het beste kunt shoppen. De één kent King of Prussia helemaal niet, de ander vind het niks. Enkele waren er al eens geweest en waren er enthousiastelingen. Het enige nadeel was de afstand. De wijk ligt namelijk ver buiten het centrum van Philadelphia. Een vriendelijke dame op straat vertelde me dat het Franklin Mills Mall, of Philadelphia Mills, ook een aanrader is. Iets minder groot dan King of Prussia en daardoor veel overzichtelijker. Dat klinkt goed!

Ook dit winkelcentrum ligt buiten de stad maar is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Met de tram reed ik naar het eindstation en van daaruit stapte ik over op de bus. Even twijfelde of dit wel een goed idee was. De mooie stad had ik inmiddels achter me gelaten en ik reed nu door een wat armere buurt met vervallen huizen en rommelige straten. Gelukkig werd de rit steeds mooier naarmate ik verder reed. De wijken werden netter met meer groen en bijna alle tuinen waren ver ...

Lees verder

straat philadelphia winkelcentrum independence hall kerk in philadelphia

Reacties

Julia van Nocht

Klinkt als een fantastische stad! Goed idee om eens verder te kijken dan alleen maar New York als shopstad.

Reageren