Skybridge Langkawi

 

Wie op Langkawi is, kan er niet omheen de Skybridge te bezoeken. Tip: ga vroeg in de ochtend, dan zijn er meestal nog geen lange rijen. Na een korte wandeling vanuit het hotel kom ik aan bij de kabelbaan en heb geluk; het is een heldere dag en geen wachtrijen! Ik stap in de kabelbaan en ga langzaam omhoog. Onderweg kijk je je ogen uit! Wat is Langkawi mooi groen met hagelwitte stranden. Aangekomen bij het eerste uitzichtpunt maak ik een selfie en stap over op de volgende kabelbaan. Vijf minuten later sta ik op de top van de Machinchang berg en ga op weg naar de bekende Skybrigde.
 

Wow wat een uitzicht en best hoog. Niet veel later loop ik op de langste Skybridge van de wereld.

Het is nog vrij rustig, dus hoef mij geen zorgen te maken over het bordje "Maximaal 250 mensen tegelijk op de brug".
 

In de brug zijn bepaalde delen van glazen platen. Op de heenweg ben ik nog aan het wennen aan de hoogte en durf ik daar echt niet op te gaan staan, maar op de terugweg pak ik toch mijn kans. Je bent hier tenslotte niet elke dag. Langzaam schuifel ik richting de glazen platen. Wat hoog! Ik vind het al knap dat ik er doorheen durf te kijken naar beneden en laat het hierbij.

Nadat ik weer veilig beneden aangekomen ben en loop ik nog even langs de promenade met winkels om de laatste souvenirs te scoren.


Velen vinden de Skybridge een erg toeristische excursie, maar ik vind het zeker de moeite waard.

Zeker omdat het nu zo lekker rustig is, waan ik me heel even alleen op eenzame hoogte.


Reageren