Sluit Cyprus in je hart!

Sluit Cyprus in je hart! Daar begin ik graag mee.  Wat een heerlijk en veelzijdig eiland is Cyprus! 
Cyprus heeft echt voor ieder wat wils, cultuur, natuur, mooie stranden, leuke steden, authentieke dorpjes, alles is er te vinden. Persoonlijk vind ik het een aanrader om een verblijf aan de kust te combineren met een bezoek aan (of verblijf in) het Troodos gebergte, dat centraal op het eiland gelegen is. Hoewel er links word gereden op Cyprus, is dit prima te doen per huurauto, mede door de goede wegen en duidelijke bewegwijzering.

 

Tijdens mijn reis heb ik diverse plaatsen bezocht en heb er een compilatie gemaakt.

 

Paphos
De bestemming waar de meeste Nederlanders heen gaan is Paphos, gelegen aan de kust in het westen van Cyprus, en dat is niet voor niets. Paphos is een sfeervolle badplaats met een pittoreske vissershaven, een lange promenade met vele tavernen, bars, terrasjes.  Na een klein klimmetje in het Turkse fort dat in de haven staat heb je een mooi uitzicht over Paphos en de lange kustlijn!
Ben je liefhebber van de oudheid en cultuur dan zit je in Paphos ook op de juiste plek, prachtige mozïeken en de kongingsgraven zijn zeker een bezoek waard.

Tip: Geniet in een lokaal restaurant van een meze, dit zijn allemaal kleine traditionele Cypriotische hapjes (te vergelijken met de Spaanse Tapas).


Troodos gebergte
Wil je meer dan alleen de kust van Cyprus zien, dan is een bezoek aan het Troodos gebergte een must! Naast het prachtige natuurschoon zijn er vele authentieke dorpjes te bewonderen.
Breng je een bezoek aan het plaatsje Omodos ga dan zeker eten bij restaurant Katoi, het is even zoeken, maar via kleine lieflijke steegjes kom je uit bij een gezellige restaurantje waar je heerlijk (tussen de lokale bevolking) kun ...

Lees verder

Josefien van der Zon op Cyprus

Reageren