South Africa dance the samba!

Soms kan het gek lopen: zo zit je nog met je man op de bank op zondagavond en nog geen 8 uur later zit je op Schiphol te wachten op je vlucht naar Johannesburg! Dat overkwam mij, Mirjam Stam van Zonvaart Anna Paulowna, afgelopen maart. Op uitnodiging van De Jong Intra Vakanties mocht ik een week mee naar Zuid Afrika!

 

Eenmaal aan boord werd de opgelopen vertraging door het KLM-personeel ruimschoots goed gemaakt......het eten en drinken bleef maar komen! Eenmaal in Johannesburg ruimschoots mogelijkheid om Randen te pinnen, waarna de transfer richting Pretoria volgde. Een klein uurtje later kwamen we aan bij ons hotel in Pretoria. Hier wachtte ons een warm welkom met jawel, nog meer eten en dat om 1 uur 's nachts....! Het is een prima, verzorgd hotel. Een kleine oase in de politieke hoofdstad van Zuid Afrika.

 

In de ochtend op onze 2e dag in Zuid Afrika staat een stadstour door Pretoria op het programma. Pretoria, Jacaranda stad, maar helaas staan deze bomen nu niet in bloei. Indien je interesse hebt in de geschiedenis van Zuid Afrika is Pretoria zeker de moeite waard. Is die interesse er niet, dan zou ik Pretoria laten voor wat het is en de route richting de volgende bestemming eerder aanvangen, omdat dit toch vaak een flinke afstand is.

 

Gaandeweg de route richting Krugerpark zie je het landschap veranderen. Van oneindig lijkende maïsvelden in glooiende, beboste heuvels en ruige bergen met hier en daar een waterval. We stoppen halverwege en het is opvallend hoe schoon en netjes alles is, ook bij een tankstation/wegrestaurant.

 

Tegen de avond komen we aan in Phalaborwa, één van de noordelijke toegangspoorten tot het Krugerpark. We worden hartelijk ontvangen in de lodge en checken in in onze rondavels. Knusse huisjes met eigen terrasje, verspreid in de tuin en voorzien van alle gemakken. De lodge beschikt over een voortreffelijke ...

Lees verder

Reageren