Spectaculair IJsland

Op uitnodiging van een reisorganisatie ben ik samen met een aantal collega’s naar IJsland geweest.
Er zijn verschillende mogelijkheden om het eiland te bekijken. Een groepsrondreis, individueel met camper of huurauto (sterk aangeraden wordt een 4×4) met verblijf in hotels, vakantiewoningen of slapen op een boerderij. Denk ook eens aan een stedentrip naar Reykjavik!

Er zijn in IJsland verschillende bezienswaardigheden te bezoeken en bekijken. Tijdens ons verblijf hebben wij de Blue Lagoon bezocht, een sneeuwscootertocht gemaakt op de Langjokull gletsjer en de Golden Circle Classic Tour in een Super Jeep.

Blue Lagoon

Direct bij aankomst op de luchthaven zijn we met de bus naar de Blue Lagoon gereden. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Dit in een lavaveld aangelegd meer is gevuld met heerlijk warm water 36- 39 graden afkomstig van de nabijgelegen Svartsengi-warmwater centrale. Het water is niet alleen warm het heeft ook een geneeskrachtige werking voor bijvoorbeeld mensen met huidproblemen.
Het is mogelijk om verschillende massages bij te reserveren. De Blue Lagoon heeft ook een sauna en een stoomcabine.

De Golden Cirkel

Dit is een circa 8 uur durende rondrit vanuit Reykjavik voor € 73,- per persoon. Bij deze rondrit kom je langs de bekendste IIslandse bezienswaardigheden zoals het Thingvellir NP, Kerid Vulkaankrater, het hete bronnengebied Geysir en de Gullfoss waterval.
Een aantal van onderstaande bezienswaardigheden hebben wij tijdens deze reis ook bezocht.

Thingvellir NP

Letterlijk ‘het parlement’ was eeuwenlang het toneel van volksvergaderingen. Geologisch gezien is dit de grens tussen twee platen van waar de Euraziatische Plaat en de Amerikaanse Plaat van elkaar wegdrijven.

Bronnengebied Geysir

De Geysir is een geiser op IJs ...

Lees verder

Reageren