Sprookjesachtig Oman

Het land van duizend-en-één-nacht en Aladdin, van uitgestrekte woestijn, wierook, dadels, oases, wadi’s, enorme zeeschilpadden, ‘dune-bashen’ en een hele bijzondere authentieke Arabische cultuur.
Om 7 uur stapte ik op Amsterdam CS in de ICE richting Frankfurt. Bij elke stop sloot zich in alle chaos een nieuwe delegatie van ons zeventientallig reisgezelschap aan tot we uiteindelijk in Frankfurt aan kwamen waar we compleet bleken te zijn. Na zo’n zes-en-een-half uur vliegen kwamen we aan het einde van de dag aan op de luchthaven van Muscat. Ik had in het vliegtuig lichtelijk kunnen slapen, maar werd al direct na het openen van de deuren ferm gewekt door een golf zoettige lucht van zo’n 43 graden die in mijn versufte gezicht sloeg. Marhaba (Welkom) in Oman!

 

Muscat
Vanuit Sifa vertrokken we per snelle speedboot-taxi naar Muscat. Hier bezochten we het plein waaraan het gouden paleis van Sultan Qaboos is gevestigd, de kleine toeristische Mutrah Soukh en de grote indrukwekkende Sultan Qaboos Grand Mosque. In deze moskee waar op vrijdag ruim 20.000 Omani komen bidden is het voor dames verplicht om een sluier te dragen en verder van pols tot enkel bedekt te zijn (je kunt hier uiteraard zelf voor zorgen, of je kunt een gewaad huren bij de ingang). Muscat is één van de schoonste hoofdsteden ter wereld, maar heeft niet echt een centrum waar je lekker rond kunt slenteren. Wel heerlijk slenteren is het langs het privéstrand van een majestueus vijfsterren hotel of in de zwembadrijke tuinen van het prachtig ingerichte The Chedi Hotel (5*). Ook kun je lange wandelingen maken in Shangri-La’s Barr al Jissah Resort waar je - in het over-de-top super-de-luxe gedeelte - struikelde over de vergaderende Arabieren en het versleten (iets-te-)hoogpolig tapijt.

 

Rass Al Jinz
We laten Muscat achte ...

Lees verder

Reacties

Mirna de Bruin

Wat een te gekke bestemming! Het lijkt me prachtig om er een keer heen te gaan.

Reageren