Sprookjesreis uit duizend-en-één-nacht

Een echte belevingsreis

Een droomreis was dit voor mij, ik kan niet anders zeggen. Er wordt over India gezegd “you love it or you hate it”, bij mij is het mijn grote liefde geworden; de indrukwekkende cultuur,de mooie mensen,de overweldigende natuur,het heerlijke eten; alles draagt bij aan mijn verwondering over dit land en zijn inwoners. Natuurlijk zijn er enorme verschillen tussen arm en rijk en zie je schrijnende situtaties ; de film “Slumdog Millionaire” en “Ghandi” en “ a Passage to India” zijn een must-see voordat je naar India gaat, om je ook voor te bereiden op de minder fijne aspecten van een arm land, en een klein beetje te begrijpen hoe het in dit immense land er aan toe gaat.


Vooraf al een advies ; Ga goed georganiseerd op reis! Of met een groep of op privébasis met een eigen chauffeur en reisleider/gids .Kies voor minimaal 4 sterren accommodaties ,je hebt lange reisdagen(een afstand van 200 kilometer duurt al gauw zo'n 6 tot 7 uur)en er is niets aangenamer om na een lange reisdag in een prettig,schoon hotel met een goede badkamer terecht te komen,om het reis-stof van je af te spoelen.  De route die we gedaan hebben;Samode,Chomu,Fort Amber, Jaipur,Fathepur Sikri,Agra,Jhansi,Orchhra,Khajuraho,Delhi.
 

Dag 1 
We vlogen met KLM ; een directe vlucht die net geen 7 uur duurde.Omdat we midden in de nacht arriveerden dachten we dat het relatief rustig zou zijn op de luchthaven,niets was minder waar,het was een drukte van belang,zo we konden alvast wennen aan de kakofonie van geluiden die in de steden gewoon waren. De eerste nacht sliepen we in het Silver Ferns hotel,gelegen in het zuiden van Delhi,ik moest enorm wennen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid,en dat we maar 3 uur slaap zouden hebben ,maar die 3 uur waren heerlijk.


Dag2 
We vertrokken na ...

Lees verder

Reageren