Streetart & Chew Jetty

Ik maak een prachtige reis door Maleisië en vanavond is het de beurt aan Georgetown. Voordat het donker wordt, besluit ik eerst op zoek te gaan naar de wereldbekende Streetart van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. Bij de receptie van het hotel heb ik een plattegrond gekregen, waarop de wandelroute langs de muurschilderingen is aangegeven. Ik besluit de tocht te voet te doen en slenter door de gezellige straatjes op zoek naar de muurschilderingen.

Heb je geen zin om te wandelen dan kun je je voor een klein bedrag laten vervoeren op een Riskja. Daar zie ik de eerste schildering, de fiets met 2 kindjes! Deze heb ik al zo vaak thuis gezien, leuk om hier nu echt te staan.


Ook ik ga even achterop de fiets zitten bij 2 kleine kindjes en laten een foto maken. Time flies when you have fun. Het is alweer rond 18 uur en de geur van nasi lemak komt je op straat tegemoet.

Naast de Streetart staat Georgetown bekend om haar Streetfood, maar ik laat mij nog niet verleiden tot een heerlijk lokaal hapje, eerst de wandeling afmaken! 


Ik steek de drukke weg over, even een uitdaging als het verkeer van alle kanten komt en er geen zebrapad is. Gewoon doorlopen maar is de norm hier.  Aan de overkant kom ik aan bij de schilderachtige visserswijk, de Chew Jetty. Heel bijzonder om te zien hoe hier de Chinese bevolking woont volgens hun oude tradities en gebruiken. Echt een compleet dorp op palen, wat een sfeertje. De vissersboten liggen al klaar om de volgende ochtend weer vroeg op pad te gaan, op zoek naar verse vis. Overal hangen mooie rode lampionnen voor de huisjes. En wat zie ik aan het eind van de steiger? Een prachtig bruidspaar heeft een foto shoot. Ik ben dus niet de enige die het hier zo mooi vindt.. Kijk je de andere kant op, dan zie je een prachtige Chinese tempel.


De dames van de lokale kleine winkels, welke je ook vindt in de Chew Jetty, gaan ...

Lees verder

Reageren