Sun Downer Mangrove Cruise Langkawi

Even goed insmeren met zonnebrand en DEET, want wij gaan op pad voor de Mangrove Cruise op Langkawi. We stappen in de boot en ontvangen een glazen fles met water. Het plastic probleem in de mangrove is heel groot en door ons geen plastic waterflesje te geven, dragen wij een steentje bij om het probleem op te lossen. Uiteraard vinden wij dit een mooi idee om zo de prachtige natuur te kunnen behouden!


Dan is het tijd om te vertrekken, we varen heel langzaam door de mangrove op zoek naar wilde dieren. Door rustig te varen en stil te zijn, hebben we de meeste kans om iets te zien. Wij worden beloond....een slang ligt heerlijk uit te rusten op een tak. We komen niet te dichtbij. Straks valt hij nog in de boot en hij schijnt nogal giftig te zijn!


We varen rustig verder en genieten van de schitterende natuur en de prachtige mangroven. Onderweg zien we aapjes en mooie vogels.  Onze gids vertelt: “mangroven hebben hun eigen bio systeem en groeien steeds bij”. Ook beschermen zij tegen stormvloeden tijdens stormen en orkanen. Onze gids geeft ook aan dat dankzij de mangroven Langkawi redelijk ongedeerd is gebleven tijdens de tsunami van 2004.
 

Wij komen aan bij Eagle Point. Zou het zijn naam eer aan doen en zullen we een arend zien? Wij zitten er helemaal klaar voor met onze camera in de hand. Plotseling wordt de rust verstoord door een andere boot. De vogels schrikken ervan en cirkelen boven ons..... Wij doen ons best om DE foto te maken. Helaas het perfecte plaatje is niet gelukt.


De rust is wedergekeerd en wij varen verder de mangrove in. Het uitzicht is opnieuw prachtig. We stoppen bij een floating restaurant met mooi gedekte tafels, kaarsjes en een paar zeiljachten die voor anker liggen. Dit alles in een groene omgeving. Je hoort de vogels fluiten en onder het genot van de geluiden van de jungle genieten wij van een heerlijk diner met lokale gerechten. Wat een smaakvolle afslui ...

Lees verder

Reageren