Super ervaring op de AIDA Luna

Nu heb ik zelf een cruise reis mogen ervaren. Na meerdere scheepsbezoeken kreeg ik een geweldige uitnoding om samen met Zeetours cruises het Cruiseschip de AIDA Luna 5 dagen lang te ´testen´.  Afvaart 16 april en ontscheping 20 april.

 

De route sprak me enorm aan voor deze korte trip. We vertrokken donderdag avond vanaf Hamburg. Daarna een volle dag op zee om de volgende ochtend met zeebenen aan te komen in het centrum van de stad Oslo. 's Avonds vertrek naar Kopenhagen met 's morgens aankomst aldaar en aan het einde van de dag weer terugvaren naar Kiel. Ik moet heel eerlijk bekennen dat de de schepen van de AIDA mij in eerste instantie minder aanspraken. Dit komt hoofdzakelijk door de beschildering van de schepen met de 'enorme mond en ogen'. Maar dit heeft natuurlijk alles met mijn smaak te maken en niets met het deze fantastische rederij.

 

Het is een Duitse rederij met hoofdzakelijk Duitse gasten (90% !)aan boord, Duitse communicatie .. maar ook de Duitse pünktlichkeit waar niets mis mee is.  Nu gebruik ik de Duitse taal niet zo vaak als de Engelse taal, echter went het behoorlijk snel. Tevens de heerlijke maaltijden aan boord van de Aida Luna. Er staat zelf rode en witte wijn en water op de tafel klaar bij elke maaltijd. Frisdrank en bier kan je zelf pakken. Dit geld voor alle buffet restaurants.  Zoals de Pizzaria Mare met o.a. heerlijke vers gebakken pizza´s. Of het Markt restaurant met een nog groter aanbod van verse produkten. Voor een kleine toeslag kan je ook eten in de verschillende à la carte restaurants. We hebben in 2  van deze, van prachtige specialiteiten mogen genieten. Restaurant Buffalo Steak en restaurant Rossini. Beide geweldig maar in Rossini zijn we helemaal verwent door Chef de Cuisine Samuel Sucher. Het 6 gangen-diner was wat mij betreft een MichelinSter waardig en dat voor 32,50 euro toeslag.

 

Lees verder

Reageren