Taiwan oostkust

Ik had lang uitgekeken naar deze verkenningstrip naar Taiwan. Met China Airlines vertrokken we met negen personen naar Taiwan. Na een lange vlucht van 17,5 uur met een overstap op Bangkok kwamen we aan in Taipei. Bij aankomst werden we gelijk getrakteerd op een heerlijke temperatuur van rond de 26 graden en daar stond onze gids ons op te wachten met een bordje 'the Dutch Travel Group'! Een leuk weetje, de gids Albert heeft in september Dennis Storm en de rest van de crew van '3 op reis' van de omroep BNN begeleid voor  het filmen van twee afleveringen over Taipei en de oostkust van Taiwan. In zeer grote lijnen is dit dezelfde reis geweest, erg leuk om de aflevering na de reis nog een keer te zien op de website van '3 op reis'.

 

Wat heb ik een geweldige reis gehad door een deel van dit bijzondere en veelzijdige land. Het bruisende metropool Taipei met de indrukwekkende Taipei 101 met zijn 101 verdiepingen en de snelste lift ter wereld waar je een fantastisch rondom uitzicht hebt over de stad. Maar daarentegen vindt je buiten de stad een adembenemend mooie natuur met mooie vergezichten in het oosten van Taiwan. Een ideale plek om te wandelen en te fietsen en te genieten van al het moois om je heen. Nou ga ik zelden op actieve vakanties maar wauw, ik zag mijzelf hier al uren rond wandelen en geweldige fietstochten maken!

 

En wat een aardige en vriendelijke mensen, ze spreken niet allemaal even goed Engels maar ze willen je evengoed graag helpen, dus met handen- en voetenwerk kom je dan en heel eind. Ook staat Taiwan bekend om zijn goede keuken, en dit hebben we geweten,  heerlijke Chinese en Taiwanese specialiteiten maar ook de Japanse keuken vindt je hier vertegenwoordigd. Ook vindt je overal kraampjes en foodstands met heerlijkheden ...

Lees verder

Reageren