Tango, een must in Buenos Aires!

De tango is extra bekend geworden na het huwelijk van Maxima en Willem Alexander. De meeslepende muziek en de dans werden goed onder de aandacht gebracht en vele Nederlanders zijn de tango gaan beoefenen.

 

Nu is het mijn beurt. Ik ga op tangoles in Buenos Aires, onder begeleiding van een getraind stel leren wij de basisbeginselen van de dans. Best moeilijk hoor, maar het smaakt naar meer, zeker als je het stel de tango ziet dansen. Het ziet er zo makkelijk uit, maar helaas… oefenen hoort er echt bij.

 

Oorspronkelijk is de tango ontstaan aan de oevers van de Rio de la Plata in Buenos Aires in de 19e eeuw.  Daar vermengde de dans en muziek van nakomelingen van zwarte slaven zich met immigranten uit Europa en van gaucho’s.

 

Tango hoort nog steeds bij de stad en je ziet het op vele plekken terug. Zo ook op straat in de wijk La Boca, een stel zet een stereoradiootje aan en gaat op een stuk karton dansen. Iedereen staat stil om te kijken of zit vanaf een terrasje toe te kijken wat voor passie ervan af spat.

 

Ik sta nog steeds voor de spiegel om mijn tangostapjes te leren. Denk dat het nog wel even wat tijd kost. Na de les ontvangen wij een diploma. Volleerd tangodanser staat erop… Uhmm… Dat betwijfel ik, maar ik heb mijn best gedaan.

 

In de avond wonen wij een tangoshow bij in een van de grootste theaters in de stad. Onder begeleiding van een goed orkest werden wij getrakteerd op een aantal mooie showmomenten van de tango. Goede afsluiting van de avond.


Reageren