Toronto in Vogelvlucht

Ik heb een dag om Toronto te gaan verkennen en de beste manier om dit voor elkaar te krijgen is per bus. In het hotel koop ik een kaartje voor de Hop-on Hop-off bus en het opstappunt is al snel gevonden. Er is zelfs nog een plekje vrij op het bovendek van de bus. Wel een beetje fris, maar goed ingepakt en met het zonnetje in mijn gezicht begin ik aan deze tour.

 

Op de kaart heb ik een aantal plaatsen gemarkeerd waar ik graag wil uitstappen, maar voorlopig geniet ik van de verhalen die de gids verteld en banen we ons een weg door het drukke verkeer. Onderweg zie ik een mooie mix van oude en nieuwe gebouwen met verrassend veel groen.

 

De bus zet mij af in Mill Street voor het Distillery Historic District in Old Town Toronto. Als ik door de toegangspoort van het Gooderham and Worts Distillery uit 1832 loop, lijkt het of hier de tijd heeft stilgestaan. Oude Victoriaanse gebouwen met winkeltjes, restaurants en galerieën vormen een gezellig en sfeervol winkelgebied. Rustig slenter ik over oude klinkerstraten, want verkeer is in dit dorp niet toegestaan. Nieuwsgierig ga ik het gebouw binnen van Spirit of York Distillery Co. Een prachtig pakhuis met hoge plafonds en kroonluchters van flessen. In het midden van de ruimte staat een grote bar met prachtige handgemaakte flessen drank. De gastvrouw vertelt dat ik in een kleine wodka en gin distillery ben en dat ze deze hier maken van grondstoffen die alleen uit Ontario komen. Achterin de ruimte staan achter een glazen wand grote glimmende koperen ketels en vang ik een glimp op hoe wodka en gin wordt gemaakt. Ik krijg het aanbod om diverse wodka's te proeven, maar vanwege mijn volgende stop sla ik dit toch af.Verderop in Tank House Lane loop ik langs een voormalig pakhuis waar vroeger whiskey vaten werden opgeslagen om verder te rijpen. 

 

Mijn volgende stop is chocoladewinkel SOMA. Een waar paradijs voor een chocolade liefhebber als ik. ...

Lees verder

Reageren