Tot snel Londen

Londen, een stad van de wereld! Ik vertrek eind september met Sunair naar deze grote stad. Voor en najaar zijn de beste tijden voor het maken van een stedenreis, dus we gaan in een ideale periode. Wat de reis nog leuker maakt, is dat ik de gelegenheid krijg om de Eurostar verbinding van Brussel naar Londen te ontdekken!

 

De reis per trein duurt vanuit Brussel ongeveer 2 uur, waarna je aankomt op station St. Pancras in hartje Londen. Vanaf dit station kun je per metro naar het hotel reizen. Het Londense metro netwerk zit erg goed in elkaar en het enige dat je eigenlijk nodig hebt is een Oyster Card. Met deze kaart kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer, wel zo handig in zo'n grote stad. Is het starttegoed op? Je kunt de kaart zelf opwaarderen.

 

We frissen ons in het hotel even op en bedenken dan welke van de vele bezienswaardigheden we als eerst gaan bekijken. We besluiten naar de London Eye te gaan. De London Eye is een gigantisch reuzenrad dat is gebouwd ter ere van de milleniumwisseling in 2000. Een rit in dit reuzenrad duurt ongeveer 25 minuten en is vooral 's avonds de moeite waard! Alles in Londen is prachtig verlicht en krijgt iets magisch. Leuk om te bekijken is ook het Sea Life Aquarium, dit ligt tegenover de London Eye. Omdat de wachtrijen voor beide bezienswaardigheden vrij lang zijn, is het aan te raden een kaartje van tevoren te reserveren.

 

Na een nacht in ons hotel zullen we vandaag Londen op vele manieren gaan bekijken. Allereerst reizen we per Hop on Hop off bus langs al het bijzonders van de stad. Je kunt bij iedere stop uitstappen en bijvoorbeeld de volgende bus weer instappen, want een kaartje is de hele dag geldig. Nadat we alle highlights van een afstand bekijken, gaan we nu wat gedetaileerder aan de slag, namelijk per fiets.

 

In Londen mag en kun je niet overal fietsen, dus kun je niet zonder gids. We fi ...

Lees verder

Reageren