Treinreis met de Indian Pacific

We hadden het ook per vliegtuig kunnen doen; reizen van Adelaide naar Perth. Het is een stuk sneller. Maar toch, als je de tijd hebt... Dan is reizen per trein wel echt een ontzettend leuke afwisseling tijdens een rondreis door Australië.

 

De Indian Pacific rijdt dwars door The Nullarbor Plains (betekenis: boomloze vlakte), over het langste rechte spoortraject ter wereld (478 km). Tijdens de twee nachten waarin wij verblijven in een 2-persoonsslaapcoupé, hebben we onderweg urenlang uitzicht op een oneindige droge vlakte. We kunnen echt even helemaal ontspannen na dagen met de auto rondgereisd te hebben.

 

De 'Aussies' die ook meereizen zijn prachtige mensen. Ze zijn soms onverstaanbaar met hun Australische 'slang', maar ze vertellen de mooiste verhalen en geven je daarmee het heerlijke relaxte Australische gevoel. Een zeer welkom vermaak tijdens de prachtige rit door de outback.

 

Onderweg stopt de trein een paar keer in kleine dorpjes. Meestal is er een kerk, schooltje en een paar huizen. Het is geweldig om even uit te stappen en je te verwonderen dat er in de wijde omtrek verder helemaal niets te zien is. Hoe afgelegen kun je wonen..?


indian pacific australie treinreis door nullarbor australie australische outback indian pacific trein met cafe

Reageren