Treinrit vanuit Nuwara Eliya naar Bandarawela

 

Vandaag ga ik één van de mooiste treinreizen ter wereld maken, zegt men.....nou ik ben benieuwd. Het beloofd al veel goeds als je de omgeving van Nuwara Eliya ziet. Waar je maar kijkt zie je glooiende, groene heuvels en theeplantages. 


De treinkaartjes worden gekocht, 2e klasse,  en dit is juist zo leuk. Misschien iets minder comfortabel, wat oudere banken in de wagons, met een fan in plaats van airco zoals in de 1e klasse. Maar wat is het leuk om tussen de lokale bevolking te zitten. En het is echt genieten, prachtige vergezichten over de Sri Lankeense hooglanden. Helaas was het een beetje regenachtig en bewolkt, dus soms was het zicht wat minder. Maar het had ook wel iets mystieks die mist tussen de bergen. 


Ik heb erg genoten van deze 4 uur durende treinrit, het is een prima en relaxte manier om het land te bereizen. Ik heb maar een klein stukje van het uitgebreide treinnet gedaan er zijn namelijk in totaal 3 lijnen die vanuit Colombo het noorden, midden en zuiden van het land bestrijken. De treinen kunnen wel behoorlijk vol zitten in het toeristische hoofdseizoen of op lokale feestdagen, dus waar mogelijk zou ik vooraf zeker de treinkaartjes reserveren.


Reacties

lars

stom

Reageren