Tsjechië: Van Plzen tot Praag

Plzen, de geboorteplaats van Pils.  
De hoofdstad van de streek Pilsen is Plzen. De stad heeft één van de grootste pleinen van Europa waarlangs veel mooie renaissance gebouwen staan. Verder heeft de stad cultureel niet veel te bieden. Wel is het erg leuk om een bezoek te brengen aan de Urquell fabriek, daar waar het eerste pils gebrouwen werd. Tijdens de rondleiding kom je o.a. op de daadwerkelijke fabrieksvloer en in de kelders. Hier liggen grote vaten met ongefilterd bier en van dit bier mag je proeven. Voor de echte pilsliefhebbers een must! Ook is er een groot restaurant in de oude kelder waar veel inwoners komen om te dansen, erg leuk om mee te maken.

Vanuit Pilsen kun je veel leuke uitstapjes maken. Het middeleeuwse loket heeft een mooi centrum en een zeer goed bewaard gebleven burcht die je kunt bezoeken. Bij de ingang krijg je Nederlandstalige uitleg mee, waardoor je een heel goed beeld krijgt van het leven in deze burcht.

Ook Cheb is een aanrader. Dit stadje staat onder monumentenzorg en is zorgvuldig gerestaureerd. Rondom het centrale plein liggen veel restaurants die lokale gerechten serveren.

Voor natuurliefhebbers is Soos een mooie plek. Dit is een groot moerasgebied met borrelende bronnen, uniek in Europa! De wandeling gaat over houten vlonders door het moeras.

Praag, een sprookje aan de Moldau.
De hoofdstad van Tsjechië is werkelijk prachtig! Het centrum is één groot openluchtmuseum met prachtige gebouwen, smalle straatjes, kerken en mooie pleinen. Het is vooral een stad om te voet te ontdekken.

Aan de overkant van de beroemde Karelsbrug ligt een leuk plein met gezellige restaurants, zoals restaurant Uglaubicu. Dit traditionele Tsjechische restaurant is al ruim 700 jaar oud en in 1998 helemaal gerestaureerd.

Ook de Praagse Burcht ligt aan deze kant van de sta ...

Lees verder

Reageren