Tulum en cenotes

Wat een geluk dat wij 2 nachten in Tulum hebben geslapen! Tulum is één van de hipste en leukste plekjes in Mexico! Wat een heerlijk gevoel om te fietsen langs het mooie blauwe water en dan uitkomen bij een lagune! Uiteraard moet je ook even rusten en dan wat gaan drinken in één van de tentjes met prachtig uitzicht over de zee. De sfeer in Tulum is heel gemoedelijk.

Het is nog niet zo massaal als in Playa del Carmen of Cancun. Daarbij is het strand fantastisch met fijn wit poederzand en azuurblauw water. Wij hebben ons op deze plek een paar dagen heel goed vermaakt! En dan vergeet je niet snel dat je aan het eind van de dag neerstrijkt met je blote voeten in het witte zand bij Samaz, een heel gezellig restaurant aan de zee met allerlei verschillende kleuren stoelen en tafeltjes. En wat kun je daar lekker eten! Vooral de zelfgemaakte overheerlijke quacamole! Om je vingers bij af te likken!!

 

Net buiten Tulum Pueblo vind je de Mayaruïnes van Tulum. Hier hebben wij ook een kijkje genomen. Wat een geweldig uitzicht! Heel bijzonder de combinatie met de oude stad en dat je dan uitkijkt over de azuurblauwe zee!! Een bijzondere ervaring omdat de Maya's deze oude stad boven op een klif hebben gebouwd en dan die kust! Een tip, ga op tijd naar deze ruïnes anders is het erg druk met andere toeristen. Daarna heerlijk even zwemmen en zonnen op het strand waar je langs komt.

 

Cenotes; Yucatan staat bekend om zijn cenotes. Dit is een soort grot met water onder de grond en doordat de zonnestralen binnenschijnen wordt de kleur van het water blauw/groen, echt waanzinnig mooi! Wij hebben verschillende cemotes bezocht en er ook in gezwommen, heel apparte ervaring. Ook heben wij gekozen voor de cenote Cuzuma. Hierbij ga je met een treintje met daarvoor een paard een rit maken langs 3 cenotes. De tocht duurt wel erg lang, maar dit moet je zeker meemaken! Het zijn ...

Lees verder

Reageren