USA: Gone with the Wind

Mijn naam is Helen Hassing en ik heb de mooie rondreis 'Gone with the Wind' mogen maken. Het boek Gone with the Wind gaat over de burgeroorlog en deze reis is dan ook een reis naar het verleden. Het Diepe Zuiden van Amerika!
 

Tijdens de rondreis heb ik onder andere de volgende plaatsen gezien.


Atlanta

De reis begint in Atlanta. Niet een bestemming die direct alle bellen doet rinkelen maar zeker een bezoek meer dan waard. Atlanta is de hoofdstad van het Diepe Zuiden en een ware metropool. Midden in het centrum staan vele hoge gebouwen, die voornamelijk zijn ingericht als kantoren van grote bedrijven zoals bijvoorbeeld CNN en Coca Cola. Te midden van al deze hoogbouw ligt Centennial Park. Vanwege de Olympische Spelen van 1996 kreeg Atlanta een opknapbeurt en werd dit park aangelegd. In dit park bevindt zich dan ook een fontein bestaande uit de Olympische ringen. Tevens is Atlanta de geboorteplaats van Martin Luther King jr. Zijn geboortehuis en kerk zijn te bezoeken en in dezelfde straat ligt hij samen met zijn vrouw begraven in witmarmeren kisten in het King Center. In het visitor centre is alles over zijn bewogen leven te zien en te horen. Een bezoek aan dit centrum is zeer indrukwekkend.

Even buiten Atlanta ligt Jonesboro. Hier bevindt zich Stately Oaks Plantation, het huis waar Tara, het huis uit Gone with the Wind, op gebaseerd is. Na een rondleiding door het huis, vervolgde onze reis ons naar het Road to Tara Museum. Dit museum bevindt zich in een oud treinstation en heeft alles wat maar met de film te maken heeft.


Charleston

Deze plaats ademt het Diepe Zuiden. Het ligt aan de kust in de staat South Carolina en doet denken aan Zuid-Frankrijk. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het ooit in handen was van de Fransen. Tijdens de stadstour hebben we het oude Charleston gezien. Op het eiland Fort Sumter, gelegen voor de kust van C ...

Lees verder

Reageren