Valencia

Wat is het leven toch mooi denk ik bij mezelf. De zon schijnt volop, en met een heerlijke temperatuur van 28 graden fietsen we door het Turia park in Valencia. In vergelijking met de drukke stad boven ons voelen we hier een oase van rust. Alleen het geluid van tsjirpende vogels en een zachte bries komt ons  tegemoet. Onderweg passeren we diverse sportvelden, oude bruggen, zoet geurende bloemen en mede sportievelingen te fiets, hardlopend of op elektrische scooter. Voordat we het in de gaten hebben bereiken we het einde van het park waar een imposant gebouw naast ons herrijst Het blijkt het museum van Kunst en Wetenschap te zijn, tevens is dit het eindstation van onze heerlijke fietstocht door dit verborgen stukje natuur.

 

Omdat wij nog lang geen genoeg hebben van deze fietstocht besluiten we de route te vervolgen richting het strand. Want als je hier toch bent moet je dat ook gezien en gevoeld hebben! Maar niet voordat we nog wat mooie foto's hebben genomen.
 

Vanuit het park fietsen we eerst een stukje over de stoep, als toerist mag dat, om vervolgens weer bij het fietspad terecht te komen. Via een aantal omwegen, geeft niks want er is genoeg te zien onderweg, komen we aan bij een megabreed zandstrand! We vinden allebei dat we nu wel een ijskoud glas cola hebben verdiend en ploffen neer op een terras aan zee. Turend in de verte naar zee bedenken we wat we de komende tijd nog meer gaan zien en meemaken. In ieder geval in de twee dagen dat we hier zijn alles eruit halen wat erin zit! Dat gaat vast en zeker helemaal goed komen.


Reacties

Zonvaart Reizen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. Ik zal contact met u opnemen voor de details. Met vriendelijke groet, Valencia-specialist

Hans overmeer

Graag wat voor stellen city trip naar Valencia. In october. Vertrek van Amsterdam 2 pers in appartementje. Hartelijke groeten Hans

Reageren