Valencia, de stad van de sinaasappels

Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan: Valencia, de stad van de sinaasappels. Ook staat Valencia bekend om z’n straatfeesten, Las Fallas. Deze vinden plaats in maart en lijken een beetje op ons carnaval. Er worden poppen gemaakt van papier maché die aan het eind van het feest in brand worden gestoken en ‘s avonds is er veel vuurwerk.

Valencia is een stad met een veelzijdig aanbod.

  • De oude binnenstad, Barrio del Carmen, met z’n gezellige straatjes en pleinen met vele bars en cafe’s. Hier kan je heerlijk tapa’s en paella eten.
  • Het trendy havengebied met een nieuw aangelegd strand en boulevard met gezellige terrassen.
  • Verder buiten de stad bevinden zich meerdere stranden. Deze zijn rustiger.
  • De drooggelegde rivier Rio Turia. Dit is nu een 10 km lange tuin verdeeld in verschillend tuinen ontworpen door verschillende architecten, de Turia tuinen. Er is hier van alles te zien en te doen van circus tot muziek. Ook veel fietsers en joggers maken graag gebruik van dit park. Wij hebben een fietstocht met gids gemaakt. Het is hier heel relaxed fietsen.
  • Aan het eind van dit park vind je de stad van de wetenschap en kunsten: Cuidad de las Artes y las Ciencias. Dit mega grote culturele centrum bestaat uit 5 delen, waaronder het grootste zeeaquarium van Europa met natuurlijk een dolfijnenshow, diverse musea, een concertgebouw en een hal waar muziekevenementen en tenniswedstrijden gehouden worden. Dit zijn allemaal hele futuristische gebouwen en zijn stuk voor stuk architectonische hoogstandjes.
  • Voor een paar leuke uurtjes buiten de stad kun je La Albufera bezoeken. Dit is een groot zoetwatermeer en hier kan je een boottochtje maken en genieten van de natuur.
  • Valencia heeft ook een dierentuin: Bioparc. Dit is een mooi aangelegd park waar de dieren “vrij” rondlopen. De dieren zijn van het publiek gesche ...

    Lees verder

Reageren