Verrast door Lanzarote

Ik heb een reis van 4 dagen naar Lanzarote gemaakt. Ik kan wel zeggen dat Lanzarote mij positief verrast heeft! We vlogen met ArkeFly zonder vertraging rechtstreeks naar Lanzarote. Het was ongeveer 4 uur vliegen en een prima vlucht! Bij aankomst is het even wennen aan het landschap wat er kaal, dor en vulkanisch uitziet, maar na een paar dagen per huurauto over het eiland gereden te hebben, heeft het zo zijn charme! Na aankomst halen we onze huurauto van Sunny Cars op en rijden naar ons appartementencomplex Don Paco Castillo in Puerto del Carmen. Autohuur is zeker een aanrader, want dit eiland heeft zeer goede wegen en het is erg rustig op de weg. Erg leuk om de verschillende excursiemogelijkheden zelf per huurauto aan te doen.

Een indruk van 3 badplaatsen, die wij hebben bezocht:

Puerto del Carmen
Tegenwoordig is dit het vakantiecentrum van Lanzarote. De plaats bestaat uit een 7 km lange boulevard. Aan de zeekant is de boulevard aangelegd als een rustig en mooi wandel gedeelte, aan de landzijde bestaat de boulevard uit een gezellig druk winkelgedeelte met boetieks, souvenir winkeltjes, restaurants, bars en discotheken. Puerto del Carmen heeft 3 mooie zandstranden.

Playa Blanca

Vrij jonge badplaats met een knus karakter, hier kom je vooral voor zon, zee, strand en rust! Goed om te weten dat Playa Blanca de minste regenval en de meeste zonne-uren van het eiland heeft! Playa Blanca heeft een fraaie wandelboulevard die zich langs de gehele kustlijn uitstrekt. Midden in het dorp bevindt zich de aanlegsteiger voor de veerboot naar het nabij gelegen eiland Fuerteventura. Ten oosten van Playa Blanca liggen de mooiste stranden van Lanzarote, Papagayo genaamd, kleine baaitjes met mooi wit zand.

Costa Teguise
Moderne badplaats met ruim opgezette hotels en appartementen. Deze kust staat vooral bekend om zijn uitstek ...

Lees verder

Reageren