Victoria

Vancouver was geweldig maar druk. Wij hebben behoefte aan de natuur en rust van Canada. In onze camper rijden we door een vlak landschap naar Tsawwassen. Hier nemen we de overtocht naar Swartz Bay en na ongeveer een uur bereiken we Victoria. We parkeren de camper op een mooie locatie van een prachtige camping. Vanaf ons eigen terras genieten we van het geweldige uitzicht.

Links zien we de haven van Victoria en rechts de kleurrijke boathouses. Via het voetpad vanaf de camping zouden we er ongeveer een uur over doen om in het centrum te komen. Omdat ons programma volgepland staat, besluiten we de bus te nemen. De Engelse invloeden zijn in Victoria duidelijk aanwezig. Veel huizen zijn in Tudor stijl gebouwd en we drinken thee in één van de vele Engelse theehuizen. Er rijden zelfs rode dubbeldekkers rond! We lopen door gezellige winkelstraatjes en komen uit bij het prachtige Empress hotel dichtbij de haven. In de verte is het imposante Parlementsgebouw te zien.

Onze fotocamera draait overuren om al dit moois vast te leggen. Zittend op een bankje maken we plannen voor de volgende dag: Zullen we een wandeling door het Beacon Hill Park maken of kiezen we toch voor een whalewatching tour die vanuit de haven vertrekt? We besluiten in ieder geval aan de Fisherman's Wharf te gaan dineren. Het is hier gezellig en de verse vis lonkt om geserveerd te worden naast een glas heerlijke witte wijn!


Reageren