Vliegen met Qatar Airways

Vandaag is het zover! Wij gaan Maleisië verkennen en voor het eerst vliegen met Qatar Airways. Het blijft toch altijd spannend hoe een luchtvaartmaatschappij qua service en beenruimte is. Ruim optijd, 2,5 uur voor vertrek, checken we in bij de balie op Schiphol en ontvangen we meteen de boardingpasses voor beide vluchten, handig! Zo kunnen we tijdens onze overstap in Doha lekker rustig aan doen en meteen doorlopen naar de gate. Ook onze bagage wordt meteen doorgelabeld, dus ook daar geen omkijken meer naar.

 

Ongeveer 1 uur voor vertrek worden we verwacht bij de gate en nemen we plaats in de wachtruimte. Het mooie van vliegen met Qatar Airways is dat op de boardingpass een zone nummer staat vermeld en zodra alle businessclass passagiers en reizigers met kinderen zijn ingestapt de zone nummers één voor één worden opgenoemd. Wij zitten in Zone 1 en kunnen dus snel instappen. Eenmaal binnengekomen in het toestel worden wij vriendelijk begroet en naar onze plaatsen verwezen. Wat meteen opvalt is het licht in de cabine, dit is niet het standaard witte licht wat we gewend zijn, maar vriendelijk paars. De bagagebakken zijn ruim en we kunnen onze handbagage met gemak kwijt. Op de stoel ligt al een kussentje, dekentje en een tasje met sokken en slaapmasker. Wij gaan zitten en zijn er helemaal klaar voor!

 

Nadat iedereeen is ingestapt en plaats heeft genomen is het tijd om te vertrekken! Zodra het teken riemen vast uitgaat springt het cabine personeel overeind om ons een heerlijk verfrissingsdoekje en de menukaart aan te bieden. We hebben keuze uit 3 verschillende maaltijden. Ik ga voor een gerecht met rijst en kip, om alvast in de stemming te komen. Na het eten is het tijd om een filmpje te kijken en ik scroll door de vele mogelijkheden heen, gelukkig hebben we nog een vlucht en moeten we ook weer een keer naar huis, want er staan zoveel leuke films op. Tijdens de film komt het cabine pers ...

Lees verder

Reageren