Vliegen naar Japan met China Airlines

Het is vroeg in de ochtend en al lekker druk op Schiphol. Vandaag vlieg ik met China Airlines via Taipei naar mijn eindbestemming Tokyo in Japan. Het online inchecken heb ik reeds thuis geregeld, alleen mijn boardingpass heb ik nog nodig. Maar deze kan ik gemakkelijk verkrijgen via één van de Selfservice check-in zuilen op de luchthaven. Na het invoeren van mijn gegevens print de zuil binnen een paar minuten mijn boardingpass. Nu alleen nog mijn bagage afgeven bij de balie en dan ben ik klaar voor vertrek!
 

Bij de gate aangekomen zie ik door het raam het splinternieuwe toestel, een Airbus A350-900, van China Airlines al klaarstaan. We hoeven niet lang te wachten en mogen boarden. Eenmaal in het toestel is het interieur opvallend te noemen. Zacht verkleurende LED verlichting langs het plafond. En de wanden lijken wel van hout te zijn gemaakt, een warm en gezellig interieur.
 

Zodra ik op mijn plek zit krijg ik van de stewardess een verzorgingkit voor onderweg. Een warme deken, kussen, tandenborstel en tandpasta, sokken en een slaapmasker. Heel erg fijn op zo'n lange vlucht. Ook hebben ze een uitgebreid entertainmentsysteem aan boord. Er is keuze uit veel films en series (Engels ondertiteld), spelletjes en je kunt de route naar je bestemming volgen. Door het keuzemenu scrollend zie ik zo al drie titels van films die ik nog graag wil zien. Ik kom de tijd wel door naar Taipei!
 

Tijdens onze vlucht worden we goed verzorgd, lekkere Aziatische maaltijden en regelmatig krijg je drankjes aangeboden. De 13 uur vliegen voorbij en we komen aan in Taipei. Eenmaal van boord is de overstaptijd ruim voldoende en heb je de mogelijkheid om te shoppen, eten/drinken en je op te frissen. Na de lange zit is het erg prettig om wat rond te lopen, de luchthaven is daar groot genoeg voor. Maar mocht je haast hebben, of lange stukken lopen niet prettig vinden, dan rijdt er een terminal train tussen de ter ...

Lees verder

Reageren