Wat een heerlijk eiland!

Eind oktober ben ik op expeditie geweest in Cyprus welk was georganiseerd door het Cyprus Verkeersbureau. Wat een leuk en modern land is dat en met goede wegen ( wel links rijden )!

De bevolking spreekt over het algemeen goed Engels. 
 

We hebben Paphos te voet verkend wat ook goed te doen is. Er zijn daar veel historische bezienswaardigheden te zien zoals de prachtige koningsgraven en het huis van Dionysos met zijn bekende mozaïekvloeren en de zuil van de apostel Paulus. Daarna is het goed vertoeven bij het gezellige haventje waar je heerlijk een terrasje kan pakken. Langs de zee ligt een breed wandelpad waar vele hotels aan gelegen zijn. De stranden zijn niet groot en uitgestrekt in Paphos. Het zijn meer baaitjes met een zandstrand  met ligbedden en parasols.

 

Meer naar het noord westen ligt het knusse plaatsje Latsi van waaruit je de Baden van Aphrodite kan bezoeken. Haar 'bad' ligt prachtig verscholen in het groen. Daarna is het meer dan de moeite waard om in dit vissersplaatsje te verblijven.

 

Uiteraard moet je het Trodos gebergte ervaren. Waar je prachtige routes kan rijden. Onderweg zijn we door de lieve dorpjes Osmodo en Vasa gereden en gestopt. Beide zijn leuke authentieke plaatsjes met winkeltjes waar ze zilver, kant en handgemaakte sieraden verkopen. Via de prima en soms bochtige wegen kom je langs olijfgaarden en wijngaarden. Je kan ook de wijnhuizen bezoeken tijdens het rijden van één van de vele wijnroutes.

 

Wat echt heel leuk is is Pissouri. Er zijn een paar prachtige hotels aan het strand zoals hotel Columbia. Dit is echt een heel sfeervol hotel. Maar het plaatsje Pissouri ligt een ietsje hoger in de bergen en dit is zó leuk! Echt nog authentiek met een centraal plein met terrassen en lieve bevolking.

 

Daarna he ...

Lees verder

Reageren