Wat een heerlijke ochtend!

De hemel is stralend blauw en de zon schijnt. Ik kan bijna geen betere dag bedenken voor de excursie die ik vandaag ga ondernemen. Zal ik deze dan toch van mijn bucket list kunnen gaan afstrepen? We gaan op zoek naar Walvissen!

 

Nadat ik mij gemeld heb bij het kantoor van de organisatie wordt er aangegeven dat ik naar de container mag lopen om een overall op te halen. Ook al ben ik warm ingepakt, de kans dat het op het water een stuk kouder is, is groot. Bij toeval wordt ik in het Nederlands aangesproken door de dame die de overals uitdeelt. Zij werkt nu al weer voor het derde seizoen op dit prachtige eiland.

Vanochtend hebben ze met een eerdere tour vele walvissen gezien dus de vooruitzichten zijn goed

Ik hijs mezelf in de oranje overall en voel mij net een michelin poppetje, al is de bewegingsvrijheid nog wel goed. Het schip, de “Ambassador” ligt al te wachten en de groep mag aan boord.

 

Er zijn verschillende dekken waar je kunt zitten. De meeste mensen nemen plaats aan de voorzijde maar ik besluit aan de achterzijde te gaan zitten. Als het wat rustiger is heb ik toch de kans om makkelijker van de ene kant naar de andere kant te gaan zonder dat we elkaar in de weg lopen.
 

We vertrekken. De IJslandse vlag wappert vrolijk op het achterdek en we laten de stad Akureyri snel achter ons. Met de zon in mijn gezicht geniet ik van de prachtige uitzichten die we hebben als we het fjord uitvaren. Er wordt uitgelegd dat we door het langste fjord van IJsland varen en dat de meeste walvissen de bultruggen zijn. Ze benaderen deze op een vriendelijke manier en zullen ze nooit in hun dagelijkse routine storen.

 

Na ruim 2 uur varen nadert de boot het einde van het fjord en vol verwachting hang ik over de reling met mijn camera in de aanslag. Ondertussen heb ik natuurlijk al wel wat mooie plaatjes van het landschap geschoten maar nu is het tijd voor ...

Lees verder

Reageren