Wat moet je zien in Commewijne

Het prachtige bosrijke district Commewijne ligt direct ten oosten van Paramaribo aan de andere kant van de Suriname rivier. Hier trek je echt de historie van Suriname in.

Er zijn overblijfselen te vinden van de oude suiker-, koffie- en tabaksplantages, wat zeker een bezoek waard is!  Ook de kleine vissersdorpjes zijn leuk om te zien. Je zult hier ook kennis maken met de vele zeldzame vogelsoorten, apen en reuze hagedissen die Suriname rijk is. Per fiets is de meest intense beleving, omdat je dan de sfeer het beste kunt proeven. Is fietsen niets voor jou? Ook per bus of boot is een bezoek aan dit district zeker de moeite waard.

 

Plantage Alliance

De plantage, gelegen aan de Matapicakreek, is een samenvoeging van negen plantages. Nadat ook hier de grond was uitgeput door de koffieplanten, werd er suikerriet gepland. Dit district had zelfs een moderne stoommachine, mede daardoor was de plantage zeer succesvol in het produceren van suiker en rum. Op deze plantage zijn nog veel oude logeergebouwen, het plantagehuis, arbeiderskampongs en een oude stoomketel te bekijken. Tegenwoordig is de plantage nog altijd in gebruik. Er worden nu bananen en citrusvruchten verbouwd.

 

Plantage Peperpot

Peperpot is één van de oudste plantages van dit gebied. Hier werd voornamelijk koffie- en cacao verbouwd. Op de plantage zijn de oude plantage woningen en de Kampong nog in een redelijk goede staat. Dit tezamen met de tientallen zeldzame vogelssoorten die er voorkomen, het doodshoofdaapje, rolstaartaapje en de luiaard maakt dit een absoluut geweldige plek om te bezoeken. Ook is het een geweldig gebied om te fietsen, wandelen en te ontspannen.

 

Plantage Meerzorg

De plantage is rond 1700 gesticht. Op Meerzorg werd de eerste koffie verbouwt, di ...

Lees verder

Plantage Alliance bezoeken in Suriname Oud koffiedrooggebouw Directeurswoning, Peperpot Woningen bij Plantage Peperpot in Suriname

Reageren