Welkom in het land van de glimlach, Thailand!

In het najaar ben ik op uitnodiging op reis gegaan naar Thailand.  De vlucht werd uitgevoerd door China Airlines, een uitstekende luchtvaartmaatschappij met vriendelijk personeel, heerlijk eten en redelijk comfortabele stoelen die je rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Bangkok brengt. Na een prima (ca. 12 uur)  vlucht kwamen op Bangkok aan en werden opgewacht door onze lokale gids en een Nederlandse reisleider.
 

De reisleider heeft ons heel veel verteld over de vele wetenswaardigheden, op een eigentijdse en persoonlijke manier,  eentje die je Thailand echt laat proeven, ruiken en vooral beleven!


Na de koffers in het hotel gedropt te hebben en een snelle omkleed sessie gingen we op weg naar het startpunt voor een 3-uur durende fietstocht door Bangkok, een ware happening en erg leuk om te doen. Met drie ervaren gidsen werd het een enerverende rit door Bangkok. Ze loodsten ons door allerlei smalle straatjes en steegjes heen en gingen per fiets letterlijk over diverse lokale markten en dwars door Chinatown. Ook al hadden we een lange vlucht achter de rug, we bleven op en top wakker en dat moet ook wel, je hebt de aandacht en concentratie nodig. Er zijn echter ook fietstochten met een wat makkelijkere route en ook routes geschikt voor families met kinderen. Het is het ideale vervoermiddel om in contact te komen met de lokale bevolking en Bangkok op een andere manier te ontdekken. Na de fietstocht lag er een boot klaar en gingen we aan boord voor een vaartocht over de Chao Praya river inclusief een heerlijke lunch.


De ontdekkingstocht van de oude wijken van Bangkok brengt veel moois met zich mee. We begonnen met een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de aangrenzende Wat Phra Kaew, de belangrijkste tempel van Thailand. Zodra je de tempel wil betreden trek je je schoenen uit en ga je op blote voeten (of met sokken aan) de tempel in en loop je rondom, waarbij je halverwege de Smaragden Bo ...

Lees verder

Reageren