Woeste zee en stilte

Ik ben vertrokken vanuit Te Anau, heb een busrit over een bergpas gemaakt en ben nu aangekomen bij de terminal Doubtful Sound om aan een schitterende boottocht te beginnen.


Tijdens deze tocht vaar ik door het één na langste fjord om uit te komen op Tasman Zee. Dezelfde reis die James Cook maakte tijdens zijn ontdekkingsreis om de wereld. Hoe bijzonder dat ik nu precies dezelfde reis maak! De historie is goed te voelen.


Onderweg kom ik terecht in rustig vaarwater. Dit verandert later in wilde golven, om uiteindelijk de woeste Tasman Zee te bevaren. Halverwege staat een huis uit planken gebouwd op een klein eilandje. Een heel bijzondere plek om te wonen, echt in de middle of nowhere. Bij de ingang van het fjord zie ik een robbenkolonie , een tuimelaar, kleine pinguïns en bijzondere zeevogels. Ik kom ogen tekort, zoveel mooie dieren.


Op de terugweg zet de kapitein de motor uit om te genieten van de stilte, ik hoor alleen het kabbelen van het water en de watervallen in de verte. Zelfs de fototoestellen blijven stil. Zo kan ik optimaal genieten van de ruige wildernis, de besneeuwde bergtoppen, fjorden en het regenwoud. Wat is dit toch een divers land.


Na de prachtige boottocht ben ik weer terug in Te Anau en begin ik morgen aan het volgende avontuur, met sneeuw en gletsjers bij Franz Jozef Glacier. Ik kan niet wachten.


Reageren