Yas Water World

Wat is er nu lekkerder dan bij 35 graden een heerlijke duik in het zwembad te nemen? Nou heerlijk luieren op een lazy river en voor de fun van de glijbaan natuurlijk!

 

In Abu Dhabi bevindt zich het Yas Water World. Een groot waterpark met verschillende glijbanen, een lazy river en een golfslagbad… Dus op naar Yas Water World!

Bij binnenkomst huur ik een kluisje zodat mijn spullen veilig opgeborgen zijn tijdens mij zwemavontuur. Vervolgens loop ik het waterpark binnen en leg mijn handdoek op één van de vele strandbedjes met parasol. Eerst maar eens heerlijk rustig op een opblaasband over de Lazy River dobberen… Na wat problemen met het in de band komen lig ik dan eindelijk lekker te dobberen op het water, ik geniet van de zon, het water en de Arabische muziek op de achtergrond. Plots schrik ik op uit mijn dagdroom, mijn band stevent op een heuse waterval af en het koude water plonst over mij heen… Dat had ik niet zien aankomen!

 

Na een tijdje lekker te hebben gedobberd moet er wat meer actie komen, dus op naar één van de vele waterglijbanen. Onderaan de trap liggen grote gele banden die je mee naar boven moet nemen. Eenmaal boven aangekomen zie ik 6 verschillende glijbanen, tja welke moet ik nu nemen om er rustig in te komen? Ik vraag aan de medewerkers wat de groene buis mij gaat bieden… fastest, fastest zeggen de medewerkers… Oké denk ik, misschien moet dat maar het volgende rondje. Ik sta even te twijfelen en stap dan in het paarse badje met de paarse buis. Ik stap in de band en wacht tot het licht op groen springt. Ik duik de donkere buis in en opeens wordt ik omringd door allerlei verschillende kleuren licht, wat mooi denk ik nog… opeens veranderd de richting van de band en voordat ik het weet zit ik achterstevoren in de band. Dan is daar het licht aan het einde van de tunnel… en plotseling wordt ik gelanceerd doord ...

Lees verder

Reageren