Zeilen met de Star Clipper

De reis gaat beginnen. Ik ben op uitnodiging mee op de Star Flyer, een zeilschip van 112 meter lang met 4 masten en 16 zeilen, 4 dekken met verschillende kajuiten waar maximaal 170 passagiers kunnen verblijven.

 

Omdat ik niet de gehele cruise mee vaar, vlieg ik met onze groep eerst naar Napels. Hier staat de bus klaar die ons naar Amalfi brengt. Amalfi is tegen de berg gebouwd en doet zelfs schilderachtig aan. Ik zie ons schip al voor anker liggen iets uit de kust. Met de tender(= klein bootje) worden wij naar het schip gevaren. Via een smalle steile trap komen wij aan boord. Ben ik blij dat ik deze trap niet met koffer hoef te nemen! Wij worden welkom geheten met een heerlijke cocktail. Na het in ontvangst nemen van de sleutel ga ik naar onze hut. Het is een buitenhut met patrijspoort. De hut is opvallend ruim en beschikt ook over een badkamer met douche en toilet. Eerst maar eens de koffer uitpakken. Voordat we aan het diner gaan even een aperitiefje drinken in de buitenbar. Het restaurant is sfeervol ingericht en hier genieten we van een overheerlijk diner met keuze menu. Na het diner ga ik naar het bovendek om zo te kunnen genieten van ons vertrek uit Amalfi. Het is anker wordt gelicht, het schip komt heel langzaam in beweging en ik hoor het nummer Charriots of Fire van Vangelis. Ik zie dat de zeilen worden gehesen. Dit is beleving in de puurste zin van het woord! Wat een indrukwekkend gezicht!

 

De volgende ochtend wordt ik wakker van het geklots van het water. Dat geeft een heerlijk rustgevend gevoel. We zijn aangekomen in Sorrento en gaan hier van boord om naar het eiland Capri te ontdekken. Omdat de ferry over ruim een uur vertrekt, lopen we door het gezellige straatjes van Sorrento. Vanaf het hoger gelegen gedeelte heb je een prachtig uitzicht over de baai. Terug bij de ferry staat er al een hele rij met mensen te wachten. Veel Italianen hebben vakantie en dat merk je zeker. Ook op Capri i ...

Lees verder

Reageren