Zeilen tussen de Kroatische eilanden

Afgelopen zomer heb ik het prachtige, nog enigszins onontdekte, Kroatië bezocht. Met een zeilboot heb ik een groot gedeelte van de Kroatische kust afgezeild en heb ondertussen vele van de prachtige eilanden aangedaan.

Het eiland Pag
De reis begon op het eiland Pag. Pag is het op één na langste eiland van de Adria en ligt tussen het Kvarner en het Velebit kanaal. Pag staat bekend om zijn uitstekende schapenkaas, gerookte ham en de productie van zout en kantwerk. Het eiland heeft prachtige kiezel- en zandstranden. Ook staat het eiland bekend om de plaats Novalja. Deze plaats wordt in de zomer ook wel het Kroatische Ibiza genoemd. Als je in de buurt bent van het plaatsje Kolan op het eiland Pag, vergeet dan zeker niet Restaurant Konoba Giardin te bezoeken. Dit restaurantje is zeer bekend onder de lokale bevolking. Bestel zeker de mixed grill voor 2 personen. Dit is een grote schaal vol met lokale lekkernijen. Echt een aanrader en dat voor nog geen €20,-!

Vanuit het eiland Pag zijn we naar Otok Ugljan gegaan. We verbleven in het plaatsje Uvala Sutomiscica. Er is een erg nette haven met supermarkt en een zeer goed restaurant waar je uitstekend kunt eten. Verder is er in het plaatsje bij de haven weinig te beleven. Net buiten de baai kun je erg leuk snorkelen (let wel op de vele zeeegels!). Als je in zuidelijke richting de baai van Uvala Sutomiscica verlaat, kom je langs de plaats Preko op Otok Ugljan. Aan de kade bij Preko zijn leuke restaurantjes met terras en een aantal winkeltjes gelegen. Vanuit Otok Ugljan zijn we in zuidelijke richting gevaren en uit eindelijk voor anker gegaan in de plaats Hramina op Otok Murter. Hramina is een klein, gezellig dorpje met verschillende toeristische winkeltjes, terrasjes, een supermarkt en leuke restaurants.

Vodice en de Krka watervallen
Na Otok Murter komen we aan in Vodice; het vaste ...

Lees verder

Reageren